tisdag 27 september 2016

Orientering onsdagen den 5 oktober

År 8 och 9

Det finns flera olika orienteringsbanor. Varje bana består av 5 el 6 kontroller. Du har 1,5 timme på dig att hitta så många kontroller som möjligt. För de som klarar alla kontroller på 1,5 timme finns en extrauppgift. Den här kontrollen är till för de som satsar på högsta betyg. Efter varje genomförd bana ska du ta dig till start och målområdet för att lämna in ditt startkort och för att ev. få ett nytt startkort till en annan bana (om tid finns kvar). Kommer du in på övertid dras kontroller bort från ditt startkort. Väl ute vid starten bestämmer vi startordningen och du bör förbereda dig på en individuell tävling. Det kommer att finnas många elever och lärare ute i skogen men alla elever har olika startkort och springer alltså olika banor!

Start och mål:


Embarsboda. Viktigt med avprickning vid start och målgång.
Startkort, kartor delas ut och samlas in.

 

Att ta sig till starten:

Cykla eller promenera till Embarsboda. Från Valstakolan är det ca 40 minuters promenad till starten. Embarsboda ligger mittemot Lunda ridskola på väg ut mot Rävsta skola. Är du osäker på vägen, slå följe med läraren som väntar utanför skolans huvudentre (år 9 kl.09.00 och år 8 kl.11.00)

Att ta med:

Klocka – du ska inte orientera i mer än 1 tim 30 min.
Matsäck! Efter orienteringsrundan i skogen är du säkert hungrig och törstig. Packa en rejäl matsäck! Mat och dryck! Skolans matsal är öppen från 11.15-12.45.

Kom ihåg:

Klä dig efter väderleken. Överdragskläder då du kommer i mål kan vara bra att ha med sig.
Viktigt! Du måste till mål och bli avprickad även om du måste bryta tävlingen. Bryter du mot denna regel får du stå för kostnaderna för sökandet ute i skogen.

Starttider:

År 9 A, B startar kl.10.00 År 9 C startar kl.10.30
År 8 A, B startar kl.12.00 År 8 C startar kl.12.30Kämpa väl och lycka till!
Idrottslärarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar